... ...

Kitesurfles in Nederland

Een Kitesurfles boeken, wat moet je weten?

kitesurfles aan zeeWij houden van een persoonlijke aanpak. Niemand is hetzelfde en ons doel is dat jij met een glimlach van het water afkomt. Daarom checken wij altijd eerst even wat je bezig houdt en hoe comfortabel je bent in het water. Dus voordat je een privé of duo kitesurfles boekt, is het in veel gevallen praktisch om even bellen en te kijken wat passend is voor jou. 

Wellicht heb je al ervaring met surfen, windsurfen of andere watersporten? Zo niet, geen probleem. Alles geheel vrijblijvend natuurlijk en een introductieles kan ook. Kijken of je het kitesurfen wat vindt. Wij passen het tempo aan op jou. En misschien wil je doorpakken. In korte tijd leren kitesurfen? Ook dat kan, mits we wind hebben. In sommige gevallen willen mensen samen lessen met vrienden of familie (zoon of dochter). Ook dit kan bij ons. Hieronder vind je een aantal opties voor het volgen van een kitesurfles.

Kitesurfles opties:

(Introductie) kitesurfles 3,5 uur 125,- euro pp

Een intro les kan ook gewoon je eerste les zijn. Besluit je om daarna door te gaan kunnen we er alsnog een pakketje van 10,5 uur van maken. (dit is obv de duoles variant)

KitesurfLes pakket 10,5 uur 345,- euro pp

Deze optie bestaat uit drie dagdelen. Mocht blijken dat je meer uren nodig hebt maken we een plan en een pakketje op maat (dit is op basis van de duoles variant)

Privé les 2,5 uur 149,- euro

Wil je een opfris kitesurfles, leren springen (gevordenen les) of gewoon leren kitesurfen? In de privélessen nemen we ruim 2 uur de tijd om jou alles te leren wat je zou willen.

Duoles 3,5 uur 125,- euro pp

Met maximaal 2 personen per instructeur gaan we je het kitesurfen leren. Ook al heb je je praktijk shift om de beurt, de ervaring leert dat na 3,5 uur de kans op fouten toeneemt omdat je moe wordt.

kitesurfles wijk aan zee

Kitesurf Duoles of Privéles

We geven kitesurfles in duo vorm en privélessen. Voor de duolessen reserveren we 3,5 uur oefenen en dat betekent het dat je los van het theorie gedeelte, om de beurt je praktijk shift doet. Privélessen duren i.i.g. 2 uur tot 2,5 uur. Ook zeker bij de duolessen is er ruimte voor een persoonlijke aanpak, mits jullie ongeveer allebei op hetzelfde niveau beginnen of zijn. Een derde kitesurfles en een eerste les zijn nl.niet goed te combineren in een duoles. Daar zullen we in de planning rekening mee houden natuurlijk. Mocht het zo zijn dat we geen 2e persoon kunnen vinden, dan heb je geluk en maken we er een privéles van.

Introductie kitesurfles of liever een lespakket?

Soms heb je geen idee of dit misschien wel iets voor je is. Geen probleem; Wij bieden natuurlijk ook snuffel/proef lesjes aan maar gaan daarna per dagdeel verder. Misschien kom je voor een leuke stranddag met de familie en kunnen zij ook even  proeven aan het kitesurfen? Na je eerste les of introductieles weet jij of het wat voor jou is en weten wij hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben om eigenhandig op een verantwoorde manier zelf verder te kunnen. De eerste les is in die zin dus altijd vrijblijvend. Na de eerste les, kunnen we er dus alsnog een lespakket van maken.

Kitesurfles voor kinderen (en ouders)

Ben je ouder en wil je graag samen met je kind leren kitesurfen? Of wellicht wil alleen je kind een kitesurfles. Dat kan natuurlijk allebei. Veiligheid is bij ons het belangrijkste aspect en daarom hanteren wij een minimale leeftijd van 10 jaar voor kinderen. We zorgen eerst dat de kinderen op hun gemak zijn en gaan daarna op een heldere en rustige manier door de theorie en praktijk. Kinderen leren vaak sneller dan volwassenen en dat pakt vaak goed uit. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je wat contragewicht kunt bieden met kitesurfen. Daarvoor houden we in theorie 10 jaar aan voor een kitesurfles. (plus minus 40kg) Ook al hebben we speciale kinder-kites, dit is nog wel afhankelijk van de wind condities. Bij wind boven de 5 beaufort gaan we kinderen en volwassenen geen eerste of tweede les geven. Per instructeur kan er aan een tweetal (om de beurt) lesgegeven worden. Bij hoge uitzondering kan er een 3e persoon bij. (dit gebeurt alleen met goedkeuring van de studenten zelf) Wil je  meer weten over ons, neem dan even een kijkje op over de kitesurfschool.

kitesurfles wijk aan zee
 •  

Wat behandelen we o.a. tijdens de kitesurflessen

De 1e kitesurfles

De eerste kitesurfles zal vooral bestaan uit: 

 • Wind oriëntatie en venster. De uitleg is gericht op de elementen van de natuur, zoals de zee, locatie een toefje meteorologie. 
 • Uitleg van materiaal en veiligheid van het kitesurfen
 • Daarna zullen we gaan vliegeren met een kleine kite op het strand, om te kijken hoe dat bevalt.  
 • De eerste kitesurfles is vooral gericht op jouw vertrouwd maken met de situatie en de kite zelf

De 2e kitesurfles

In de tweede kitesurfles komt aan bod: 

 • Een klein stukje herhaling van de 1e les (afhankelijk hoeveel tijd er tussen de kitelessen zit) 
 • Het lopen, lanceren en landen van de kite (meer controle proberen te krijgen)
 • In het water, herstarten van de kite. 
 •  Zoals ze noemen bodydraggen met de kite, door jezelf mee te laten slepen met de kite door het water. 
 • Sommigen cursisten redden het om in les 2 al te beginnen met het waterstarten. (met board)

 

De 3e kitesurfles

De derde kitesurfles wordt echt leuk: 

 • Stukje herhaling van les twee en de voorrangsregels. 
 • We leggen je uit hoe je jezelf kan redden in geval van nood.
 • De waterstart komt uitvoerig aan bod. In dit gedeelte ga je de vlieger combineren met het board aan je voeten. Dus 2 elementen coördineren. Een zaak van trial en error. 
 • Nadat je dit onder de knie heb zitten we al bij les vier, waar we je leren varen en hoogte houden. (Sommige zullen dit pas bij les 5 of 6 ervaren. Leersnelheid blijft persoons gebonden)