Kitesurfen vragen en antwoorden

Vragen over kitesurfen op deze pagina:

Kitesurfen leren is niet persé heel moeilijk. Natuurlijk is het handig als je een bepaalde fysieke fitheid hebt en als je een beetje doorzettingsvermogen hebt. Een andere vereiste is dat je moet kunnen zwemmen. Ben je in het bezit van deze eigenschappen, dan zijn we ervan overtuigd dat kitesurfen leren niet zo heel moeilijk is. De één pakt het sneller op dan de ander. Kinderen zijn bijvoorbeeld vaak sneller dan hun ouders, maar kinderen leren sneller in het algemeen. Als je wilt voorbereiden raden we altijd wat buikspieroefeningen aan. Mensen van 65 plus jaar en 110 + kg zijn je voorgegaan. 

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Gemiddeld heeft een kite student(e) ongeveer 3 tot 7 lessen nodig voordat hij/zij een niveau heeft bereikt dat hij/zij onafhankelijk door kan. Dit is gemiddeld en geldt dus niet voor iedereen. Na de 3 tot 7 lessen betekent het niet direct dat je kunt kitesurfen, maar dat betekent wel dat wij het verantwoord vinden om jou zelf te laten oefenen. Natuurlijk kun je ook spullen huren bij ons om verder te oefenen. Soms is het ook lekker om verder te oefenen met iemand, die zijn of haar lessen ook net heeft gehad

Hoe werkt het boeken van een kitesurfles?

We plannen de lessen in op datum. Je geeft aan wanneer je zou kunnen en dan kijken we de dagen ervoor hoe de voorspellingen zijn. Soms blijft de wind dagen uit en moeten we het opschuiven. Het is daarom handig om meerdere data vast te leggen. Vaak werken we op twee manieren, met vaste data en ad-hoc, puur omdat de wind zich niet laat voorspellen meer dan een paar dagen van te voren. De meeste mensen willen in het weekend kitesurfen, dus als je een beetje flexibel bent doordeweeks, werkt dat altijd in je voordeel. De locatie laten we altijd later weten ivm de windrichting en windkracht.  

Er staat weinig/veel wind, gaat mijn les door?

We houden de wind voor je in de gaten. Soms zijn de windvoorspellingen een paar dagen van te voren goed en blijkt de wind behoorlijk onvoorspelbaar of vlagerig op de dag zelf. Het zou kunnen betekenen dat de les op het laatste moment niet door kan gaan, omdat deze wegvalt of juist heel hard toeneemt. We willen jou verantwoord en veilig leren kitesurfen. In principe proberen we je altijd een “go of no go” in een zo vroeg mogelijk stadium door te geven. Meestal weet je het in de avond voor de dag van je les. In enkele gevallen pas de ochtend of dag van de les. We streven ernaar dat mensen niet voor niks naar de kitesurfspot rijden. Dat geldt net zo min voor onszelf. Je kunt zelf ook Windfinder of Windguru in de gaten houden. Deze apps kun je downloaden op je mobiel.  

Het is erg koud, gaat mijn les door?

Ga er vanuit dat je les niet wordt afgelast door de kou. Weinig of veel wind of eventueel onweer kunnen maken dat de les wordt afgelast of stilgelegd, maar de kou in principe nooit. Wij hebben degelijk materiaal waarin we jou zo lang mogelijk lekker warm houden. Natuurlijk kan het ook fijn zijn om je eigen warme wetsuit aan te schaffen op het moment dat je toch al weet dat je Kitesurfen gaat leren. Ook hierbij kunnen we je helpen. 

Hebben jullie alle spullen voor de lessen of moet ik nog iets meenemen?

Wij hebben alle kitespullen, zoals wetsuit, helm, lycra, protection vest, harnas (trapeze) en eventueel schoentjes voor in het vroege voorjaar en late najaar. Alleen als je les wilt in de winter vragen we vaak zelf je handschoenen en overjasje of windjas mee te nemen of aan te schaffen. We hebben materiaal voor april tm eind november.  Neem sowieso wel lekkere warme (droge) kleding mee en een fijne handdoek voor na de les. Het najaar en vroege voorjaar kan wel het eens fris worden en dan is het heerlijk als je direct daarna goede warme spullen aan kan trekken. We werken sinds 2020 met radio intercom in de helmen. Dit werkt erg goed en biedt een veilige manier van lesgeven.  

Waar worden de kitelessen gegeven?

De lessen kunnen op verschillende plekken gehouden worden. Er wordt gekeken naar de wind- en zeecondities, de kitezones en andere variabelen. Steven komt vanuit Utrecht en geeft ook wel eens les op Strand Horst (bij Harderwijk). Andere veelgebruikte locaties zijn Muiderberg,  Zandvoort, Bloemendaal (bij strandtent Rapa Nui) IJmuiden, Kijkduin, Zandmotor, Hoek van Holland en Wijk aan Zee. Alles wordt van te voren afgestemd met de student. De les locaties kunnen dus vershillen van elkaar.  Zo wordt er in het weekend geen les gegeven op de Zandmotor in Kijkduin omdat het daar te druk wordt. Het kite foilen gebeurt ook op andere locaties ivm diepgang van de foil. Op de home vind je meer info over de locaties waar we kitesurfen leren.  

Zijn jullie gecertificeerde instructeurs?

Het antwoord hierop luidt volmondig “JA” wij zijn gecertificeerd. Steven is IKO gediplomeerd. Niels is VDWS gediplomeerd. In 2021 zullen we met meerdere instructeurs gaan werken en deze zijn allemaal gediplomeerd IKO kitesurf instructeurs. Voor meer info over veiligheid en kitesurfen, verwijzen we jullie naar onze pagina veiligheid en kitesurfen.

Kan je de kitesurfles annuleren?

Als de kiteles eenmaal op groen en dus doorgaan staat en je hebt je als beschikbaar aangegeven, kan de les binnen 24 uur niet meer worden geannuleerd. Zeg je de les toch binnen 24 uur voor de les af, zijn we genoodzaakt de volle kosten in rekening te brengen. We kunnen op korte termijn (binnen 24-uur) in 99% van de gevallen geen vervanger meer vinden. 

Bieden jullie hulp met het aanschaffen van kitesurfmateriaal?

Je bent klaar met kitesurfen leren bij ons en hebt een niveau bereikt dat je zelf door wilt. Wij zien het als onze verplichting om jou te helpen met aanschaf van veilig materiaal, mocht je dit willen. Wij hebben een partnership met Slingshot en met Versus kitesurfshop in Scheveningen. Hier kunnen we jullie korting  aanbieden. Natuurlijk kun je ook kitespullen van marktplaats kopen. Dan zijn we er ook voor je. We zeggen waar je op moet letten en door het delen van de advertentie, kunnen wij zien of het wel of niet geschikt materiaal is. 

Wat als je klaar bent met je kitesurfles?

Je krijgt van ons na afloop van de les een bewijs dat je de lessen hebt gevolgd met een niveau bepaling. Mocht je ooit spullen willen huren, dan kun je vanaf IKO level 3 zeker overal spullen huren. Dan kan je nu dus op eigen benen door. Zoals hierboven beschreven is het best handig als je samen met iemand verder kunt oefenen. In het begin zul je wat meer bewegingsruimte moeten pakken, omdat de kans op foutjes wat groter zal zijn. Je zult nog niet echt hoogte kunnen lopen en een beetje meegnomen worden met de wind. Houdt hier rekening mee. (natuurlijk leggen we het je allemaal uit)

Wat kost kitesurfen leren? 

Kitesurfen is geen goedkope sport. Het materiaal is relatief duur, net als windsurfmateriaal. Doorgaans gaat het materiaal wel even mee. Belangrijk is dat je veilig materiaal koopt. Kijk voor meer info over de prijzen op onze pagina kitesurfles in Nederland. 

Geven jullie ook foil kite les? 

Vanaf 2021 hebben we 2 instructeurs die ook Foil les geven voor zowel Kite foilen als Wing surfen of Wing foilen. De prijzen voor Kite foilen leren komen overeen met de andere lesprijzen. De locaties kunnen anders zijn, omdat je wat meer diepte nodig hebt voor je foil. Kijk voor meer info op de pagina Foil Kiten. Voor Wingfoilen hebben we andere prijzen en locaties. 

Geven jullie ook Bedrijfs Clinics met kitesurfen of foilen?

We geven een aantal keer per jaar een bedrijfsclinic kitesurfen. We kunnen alleen met kitesurfen maximaal 20 man kwijt op het strand. Vaak gaat dit samen met andere activiteiten op het strand, zoals volleybal, surfen, blowkarten of andere beach activiteiten. Natuurlijk bij een strandtent met bbq. Wij kunnen een op maat gemaakt pakket hiervoor aanbieden. Wil je hier meer over weten, neem dan even contact op. 

Stel je vraag of boek nu vrijblijvend je Kiteles:  

Als je het formulier invult, dan bellen we je z.s.m. terug. Je kan ook alvast je beschikbaarheid of voorkeursdata aangeven in onderstaande tabel. (Betalen is achteraf bij ons)

Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar
- Beschikbaar
 
- Vol of niet beschikbaar

Open tussen

09.00-20.00 uur

Bel of whats-app ons

06 155 63 598