Kitesurfen Leren in Nederland

Vragen & Antwoorden

Kitesurfles vragen & antwoorden

 

Hoeveel lessen heb ik nodig ?kitesurf cursus

Gemiddeld heeft een kite student(e) ongeveer 3 tot 5 lessen nodig voordat hij/zij een niveau heeft bereikt dat hij/zij onafhankelijk door kan. Dit is gemiddeld en geldt dus niet voor iedereen. Na de 3 tot 5 lessen betekent het niet direct dat je kunt kitesurfen, maar dat betekent wel dat wij het verantwoord vinden om jou zelf te laten oefenen. Natuurlijk kun je ook spullen huren bij ons om verder te oefenen. Soms is het ook lekker om verder te oefenen met iemand, die zijn of haar lessen ook net heeft gehad.

Hoe boeken we een kitesurfles

Na contact te hebben gehad via de telefoon of per mail, plannen de lessen in op datum. Je geeft aan wanneer je zou kunnen en dan kijken we de dagen ervoor hoe de voorspellingen zijn. Soms blijft de wind dagen uit en moeten we het opschuiven. Het is daarom handig om meerdere data vast te leggen.

Er staat weinig/veel wind, gaat mijn les door?

We houden de wind voor je in de gaten. Soms zijn de windvoorspellingen een paar dagen van te voren goed en blijkt  de wind behoorlijk onvoorspelbaar of vlagerig op de dag zelf. Het zou kunnen betekenen dat de les op het laatste moment niet door kan gaan, omdat deze wegvalt of juist heel hard toeneemt. Het gaat ons allemaal om jou verantwoord en veilig te leren kitesurfen. In principe proberen je altijd een “go of no go” in een zo vroeg mogelijk stadium door te geven. Meestal weet je het in de avond voor de dag van je les.

Het is erg koud, gaat mijn les door?

Ga er vanuit dat je les niet wordt afgelast door de kou. Weinig of veel wind of eventueel onweer kunnen maken dat de les wordt afgelast of stil gelegd, maar de kou in principe nooit. Wij hebben natuurlijk ook degelijk materiaal waarin we jou zo lang mogelijk warm houden 🙂

Hebben jullie alle spullen voor de lessen of moet ik nog iets meenemen?

Wij hebben alle spullen, zoals wetsuit, helm, lycra, protection vest, harnas (trapeze) en eventueel schoentjes voor de het vroege voorjaar en late najaar. Neem zelf wel lekkere warme (droge) kleding mee en een fijne handdoek. Het najaar (oktober) kan wel het eens fris worden en dan is het heerlijk als je direct daarna goede warme spullen aan kan trekken.

Waar worden de lessen gegeven ?

De lessen kunnen op verschillende plekken gehouden worden. Er wordt gekeken naar de wind en zee condities, de kitezones en andere variabelen. Steven komt vanuit utrecht en geeft ook wel eens les op strand Horst (bij Harderwijk) Andere veelgebruikte locaties zijn Bloemendaal (bij strandtent Rapa Nui) IJmuiden, het autostrand bij Oostvoorne, Scheveningen  en Wijk aan Zee. Alles wordt van te voren afgestemd met de student.

Zijn jullie gecertificeerde instructors en mogen jullie lesgeven?

Het antwoord hierop luidt volmondig “JA” wij zijn gecertificeerd. Steven is geregistreerd en gediplomeerd bij IKO en Niels bij de VDWS

Je hebt je kitesurflessen gehad en dan ?

Je krijgt van ons na afloop van de les een bewijs dat je de lessen gevolgd hebt met een niveau bepaling. Mocht je ooit spullen willen huren, dan kun je vanaf IKO level 3 zeker overal spullen huren. Dan kan je nu dus op eigen beentjes door 😉 Zoals hierboven beschreven is het best handig als je samen met iemand verder kunt oefenen. In het begin zul je wat meer bewegingsruimte moeten pakken omdat de kans op foutjes wat groter zal zijn. Je zult nog niet echt hoogte kunnen lopen en een beetje meegnomen worden met de wind. Houdt hier rekening mee. (natuurlijk leggen we het je allemaal uit)

Aanschaf Kitesurf Materiaal

Je bent klaar met kitesurflessen en hebt een niveau bereikt dat je zelf door wil. Wij zien het als onze verplichting om jou te helpen met aanschaf van veilig materiaal, mocht je dit willen. Wij hebben een partnership met Slingshot en met een kitesurfshop waarin we jullie korting kunnen aanbieden.

Is Kitesurfen (leren) veilig ?

Zeker, we doen het geheel naar de normen van veilig kitesurfen en passen de lessen aan op jou als persoon. Check even onze pagina over Veiligheid 

Wat kost dat eigenlijk om te leren kitesurfen?

Zie voor onze pagina kitesurfles voor prijzen en pakketten. Wij geven vanaf 2019 ook kitesurf foil clinics Dit is alleen bestemd voor ervaren kitesurfers.