Wingsurf les in mid west Nederland

Wingsurfen is de nieuwste watersport, een mix van kite – en windsurfen met een eigen twist. Wingsurfen leren is makkelijker dan Kitesurfen en je kunt het bijna overal doen waar je een plas water hebt met wind. De fun-factor is zeer hoog en zo ook de verslavingsgevoeligheid. Het  is een toegankelijke watersport voor iedereen, voor zowel kids als volwassenen. Waar begin je nu met wingsurf les en is het iets voor jou? Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen over wingsurfen of ook wel genaamd wingfoilen. 

Wingles los

1 dagdeel
89
p.p
 • 2 uur effectief les
 • Inclusief eigen materiaal
 • Ook voor kinderen
 • max 4 pers per les

3 daagse Wingsurf cursus

3 dagdelen
267
240
p.p
 • 6 uur effectief les
 • Inclusief eigen materiaal
 • max 4 pers per les
 • Aankoop begeleiding materiaal
Populair

5 daagse cursus

5 dagdelen
445
385
p.p
 • 10uur effectief les
 • Inclusief eigen materiaal
 • Aankoop begeleiding materiaal
 • Beste prijs/kwaliteit en learning curve
Beste

5 Redenen Waarom je moet Leren wing surfen

 • Je kunt al wingsurfen met windkracht 3 of 10 knopen wind. 
 • Het voelt ultiem vrij, het is fun en extreem verslavend. 
 • Het is een goede total body work-out je gebruikt zowel je armen, je core en je beenspieren.
 • Het is relatief makkelijk te leren en toegankelijk voor jong en oud. 
 • Na een wingsurf sessie voel je je de rest van je dag compleet voldaan en smaakt je biertje beter dan ooit tevoren. 
wingfoil lessen

Wat kun je verwachten van Wingsurf les?

We beginnen de wingsurf les met een flink stuk theorie. Daarin behandelen we de Wing, het board en de wind. Het is essentieel dat je bepaalde handigheid krijgt met de Wing en het board, zodat je op het water tijd bespaart en sneller kunt leren. De fouten die wij hebben gemaakt hoef jij dus niet meer te maken. Na de theorie gaan we eerst op een opblaasbare stabiele SUP het water op, om de zojuist besproken theorie te toetsen. We varen naast je met een bootje of coachen je via radio communicatie in je helm. Nadat je je het board en de wing wat meer eigen hebt gemaakt, kan je doorpakken naar een foil board. Nu wordt het echt leuk en een stuk uitdagender. De foil of hydrofoil verwijst naar de mast eronder en zodra deze snelheid krijgt, komt hij naar boven. Hierin ga je je balans proberen te zoeken, terwijl je met de wing bezig bent. Het wordt nu vallen en opstaan. Maar als je hem eenmaal hebt, zweef je over het water en ben je hooked!
winfoilles Loosdrecht

 

In het kort leer je oa het volgende in 3 wingfoillessen: 

* Optuigen en kennis over materiaal

* Werking wind en wing en board

* Wing-controle en self rescue

*Upwind en downwind varen 

*Verschillende bochten technieken

*Pomptechniek om op foil te komen

*Waterstarten met de wing

*Veiligheid- en voorrangsregels

Boek nu vrijblijvend je wingsurf les:  

Als je het formulier invult, dan bellen we je z.s.m. even terug. Je kan ook alvast je beschikbaarheid of voorkeursdata aangeven in onderstaande tabel. Betalen van je wingsurfles kan bij ons achteraf of vooraf. Geef even aan dat het om wingsurfen gaat ipv kitesurfen ajb. 

Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar
- Beschikbaar
 
- Vol of niet beschikbaar

Wat zijn de voordelen van wingsurfen tov kitesurfen ?

 • Het grote voordeel van wingsurfen is dat je het bijna overal mag en kunt beoefenen. Waar kitesurfen met restricties zit en alleen in de aangewezen gebieden mag, kun je met wingsurfen bijna overal terecht. 
 • Het is over het algemeen makkelijker te leren dan kitesurfen en je kunt heel low profile beginnen op een stand up paddle board. 
 • Wingsurfen is veiliger dan Kitesurfen. Een kite genereerd veel meer kracht dan een wing en dus kan er meer mis gaan. Niet als laatste door de lange lijnen.
 • Wingfoilen kan je ook beoefenen met licht aflandige wind.  
Wingsurfen leren

Wingsurf les FAQ

Deze vraag krijgen we regelmatig. Belangrijk om te beseffen is dat als je een paar lessen neemt, je geen beginners materiaal meer hoeft aan te schaffen. M.a.w. je kunt meteen door naar intermediate materiaal. Natuurlijk kun je het daar ook op leren, maar het duurt zeker langer. De lessen die je neemt zijn goedkoper dan het kopen van beginners materiaal, dus tel uit je winst. Verder weten wij welke fouten er veel gemaakt worden, zodat jij jezelf snel de goede techniek aanleert. 

Indien gewenst helpen wij je kosteloos bij de aankoop van wingsurf en foil materiaal. Dit vereist wel wat kennis en is voor een beginner lastig. Je kunt ook wingfoil materiaal bij ons kopen. 

Natuurlijk heb je met privéles de snelste leercurve omdat je dan alle aandacht krijgt. We hebben echter ook zeer goede ervaringen met onze groepslessen. Deze worden gegeven met max 4 personen en iedereen heeft zijn of haar eigen setje met wing foilen of surfen. Je hebt dus geen wachttijd. We coachen je of met een bootje naast je te varen of door radio intercom vanaf een sup. Dit ligt aan de locatie. Privéles is op aanvraag bij ons. 

Wingsurfen leren gaat vrij snel en het begin is niet persé heel moeilijk. We beginnen op een sup. De meeste cursisten kunnen bij de derde les al aardig heen en weer varen op de foil. Daarna komt het stuk bochten draaien en gijpen. Dat vereist wat meer oefening. Natuurlijk kunnen we je dat ook allemaal leren, maar de meesten gaan na de basis zelf door met leren wingen.

De lessen worden gehouden op de Mooie Nel, nabij Haarlem en of Spaarndam. Dit is een ideale vlak water locatie waar je zowel met de sup als met het foilboard goed kunt oefenen. In een later stadium zal er ook Wingsurf les gegeven worden op oa Loosdrecht. Er is een kleine bar als je eventueel iemand mee wilt nemen of na afloop iets wilt drinken of eten. 

Wij hebben alle benodigdheden voor een wingsurf les. Dat houdt in een warm wetsuit en een helm. Als je deze zelf hebt, mag je deze meenemen natuurlijk. Neem zelf vooral lekkere droge en warme kleding mee.  Oh en we gaan er trouwens vanuit dat je je zwemdiploma hebt 😉 

Wingsurfen is voor iedereen die van een uitdaging houdt. Natuurlijk leer je wel sneller als je fitter bent. De wing vasthouden (deels boven je hoofd) kan best pittig zijn voor velen. Een klein beetje getrainde core, biceps en triceps is lekker maar anders ontwikkel je deze on the spot. De mensen die les nemen zijn zo tussen de 20 en 60 jaar oud.   

We organiseren compleet verzorgde wingsurf en of SUP uitjes / clinics van 6 tot 30 personen. Dit is in combi met lunch en diner. Prijs is vanaf 50,- ex btw. Ideaal voor vrijgezellendagen, afdelingsuitjes, bedrijfsfeesten of familiedagen.

Open tussen

09.00-20.00 uur