Kitesurf Safari Egypte 2023

14-21 oktober 2023 Hurghada

vanaf 1395,- per persoon

 


7 dagen & 7 nachten verblijf 

 


voor beginners tot advanced kiters

 


downwinders inclusief 

Waarom je met deze kite safari mee wilt

Deze kitesurf safari is een bucketlist dingetje die je als kitesurfer een keer wilt ervaren. Een week op een luxe jacht verblijven, omringd door glinsterende turquoise en ongerepte lagunes, wind en toffe mensen waarmee je ‘ s avonds een biertje kunt drinken.

Wat onze reis uniek maakt t.o.v menig andere safari’s is dat wij voor gevorderde kitesurfers de mogelijkheid bieden om downwinders te gaan maken. Onder begeleiding van ervaren instructeurs kan je onbeperkt je tricks oefenen of gewoon lekker varen.

Ook voor de beginnende kitesurfer is deze trip echt fantastisch. Er is begeleiding plus coaching en bij de eilanden liggen de  Bounty lagunes voor je klaar. Daarbij zijn ze ondiep met kristalhelder water. Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om een (extra) kitesurfles in te boeken.

Onze kite safari is inclusief goed eten (3 maaltijden per dag) en onze onboard crew zorgt dat je niks te kort komt. De bemanning is er voor jullie en de 3 kite instructeurs aan boord (waarvan 2 Nederlands sprekend) geven je natuurlijk tips en tricks. Als jij van het water komt staat je koude biertje en snack klaar en is het tijd om lekker te chillen en te delen.

Kitesurf safari Egypte

inclusief
1395
p.p
 • 7 nachten op basis van 2 pers per cabine
 • Professionele begeleiding op boot en water
 • Inclusief coaching. NL kite instructeurs
 • Begeleide Downwinders met safety boot
 • 3 goede maaltijden per dag
 • Transfers met zodiac boot naar eilanden
 • Koffie, thee, water, soda en snacks
 • Assistentie op strand bij starten en landen
 • Wakeboarden en Snorkelen
 • Foto's en Video's
 • Environmental fee (150 euro)
 • Privé transfers aiport - haven - airport

Exclusief

op safari
 • Retourvlucht van en naar Hurgahda
 • Visum Egypte (25 euro)
 • Alcoholische drankjes aan boord
 • Tips voor boat crew, 50 tot 80 euro
 • Extra overnachtingen Hurghada of elders

Optioneel

op safari
 • Huur kitesurf materiaal per dag of per week (op aanvraag)
 • Kitesurfles 2 x 2,5 uur duoles a 250 pp
 • Privé kitesurfles 75,- per uur
 • Scuba Diving & Massage op Aanvraag
 • Bier en of Wijn aan boord op aanvraag

kite safari: Goed om te weten

 • 50% aanbetaling om jouw plek vast te leggen.
 • Vanaf eind januari 2023 zullen de prijzen mogelijk omhoog gaan. Leg dus nu voor januari 2023 jouw plek vast om deze trip voor deze prijs te krijgen.
 • De reis kan pas definitief doorgaan als we 16 personen hebben. We gaan er vanuit dat we dit makkelijk halen. Bereiken we dit aantal niet, krijg je natuurlijk je geld terug
 • Dames die alleen boeken delen de cabine met iemand van hetzelfde geslacht
 • Vliegen op Hurghada kan via Amsterdam of Dusseldorf. Check goed de airlines en hun extra luggage of odd size allowance.
 • Wil je een biertje of wijntje drinken, laat het ons weten en we kopen dat voor je in van te voren.
 • Er zijn 2 IKO gecertificeerde Nederlandse kite instructeurs aan board. Waaronder Steven die ook deze reis organiseert. 
 • Ga je liever Wing of Kite foilen? Tof en nauurlijk welcome Aboard
 • We hebben genoeg alternatieven als de wind het een keer af laat weten, zoals wakeboarden, snorkelen, duiken, en spelletjes
kitesurf les egypte
full speed kite safari

Kitesurf Materiaal, wat is handig om mee te nemen?

De meeste personen nemen gemiddeld 2 a 3 kites mee.

Bijv voor mannen een 12m, een 9m en eventueel een 7 m kite. Dames zijn doorgaans iets lichter en kunnen het vaak af met een metertje minder. 

Het kan zijn dat we een hele week 20+ knopen hebben, maar ook dagen met minder wind. De maat van je kite is afhankelijk van je skills en gewicht. 

Kijk dus goed hoeveel kg bagage je mee kunt nemen en prop je boardbag en koffers zo vol mogelijk.

Mocht je dan alsnog iets nodig hebben op de safari en het niet bij je hebben, geen probleem. Wij hebben ook genoeg materiaal bij ons dat je eventueel kunt huren, ook per dag

Verder is handig, zonnebrand of sunblock, factor 50, een lycra, zonnebril en een hoedje

Hoe ziet de kitesurf safari Egypte eruit

Wij kunnen ons voorstellen dat je het fijn vindt om even te weten hoe zo’n week eruit ziet. Hierbij even een schets van het programma: 

 

AANKOMST OP HURGHADA AIRPORT, EGYPTE.

We verwachten je op zaterdag 14 oktober 2023 en je kunt inchecken op de boot vanaf een uurtje of 14:00. Je kunt dan heerlijk op de boot vertoeven of nog even Hurgharda ingaan of ergens een kitesurfsessie doen. Natuurlijk kunnen wij jou daarbij helpen.Wij vragen echter wel iedereen om rond 18:00 op de boot aanwezig te zijn. Wij zullen dan alles uitleggen en daarna gaan we heerlijk dineren. We slapen dan op de boot en varen op zondag ochtend (hopelijk vroeg) de Rode Zee op, op weg naar onze eerste sessie.

 

Zondag t/m Vrijdag:

Omdat we natuurlijk helemaal van de wind afhankelijk zijn kunnen we geen vast programma neerzetten. Afhankelijk van de wind bepalen we naar welke spot we gaan. Echter kunnen we wel een soort van “Daily” programma neerzetten:

 

5:30 – 8:00 Early bird kitesurf sessie

8:00 – 10:00 Ontbijt

10:00 – 13:00 Ochtend sessie

13:00 – 15:00 Lunch

15:00 – 18:00 Sunset kitesurf sessie

19:30 – 21:30 Diner

22:00 – Chillen op de boot en nagenieten

Vrijdag ( Laatste kitesurf dag ):

 

We eindigen met kiten rond het middaguur en genieten van een stevige lunch voordat we teruggaan naar Hurghuda.We moeten namelijk voor sunset weer terug in de haven zijn. De kite spullen worden in de jachthaven schoongemaakt en verpakt. Heb je nog energie voor meer plezier? In de avond gaan we uit in één van de populairste strandnachtclubs in de omgeving. We slapen er een laatste nacht op de boot in de jachthaven.

 

Zaterdag:

Het is tijd voor afscheid! Na het ontbijt verlaten we de boot. Als je een latere vlucht hebt, kunnen we gaan kiten op een aantal kiteplekken in Hurghuda of El Gouna, of gewoon chillen op een nabijgelegen strand tot het tijd is om te gaan.

Let op: programma kan worden gewijzigd als gevolg van vluchtschema of windomstandigheden.

 

Kitesurf Safari boekings formulier

Laat dit veld blanco

Onze Kite Safari Boot

Tijdens deze reis maken wij gebruik van een 40 meter lang luxe jacht. De boot heeft 4 dekken en in totaal plek voor circa 24 tot 26 personen.

Er zijn 10 cabines voorzien van heerlijke bedden (twin beds) airco en een eigen badkamer. Er zijn 2 suites met dubbel bed met een eventueel derde bed erbij.

Het is dus eigenlijk gewoon een luxe hotel, maar dan op het water. Op de boot zijn alle voorzieningen aanwezig voor een fantastische week op zee.

Van een relaxte loungebar tot een mooi upper deck waar we in de avonden heerlijk gaan genieten van een drankje met een sundowner.

Op onze boot er is ook voldoende privacy. Je hebt een ruime en afsluitbare hut met airconditioning, toilet en een heerlijk bed, waar je heerlijk tot rust kunt komen na een volle dag kitesurfen. Tijdens de nacht leggen we de boot neer in een windstille lagune en dan liggen er naast de boot prachtige riffen om lekker te gaan snorkelen en te gaan zwemmen. Wij zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt op je kitetrip. Opties voor duiken en wakeboarden zijn aanwezig.

Ben je met vrienden, dan kun je een hut delen met elkaar. Zijn jullie met 3-en, dan zouden jullie eventueel in de suite kunnen. Dit laatste is op aanvraag bij boeking. 

Bekijk hier het pfd document van onze boot. Safari Boat Egypt

Kitesurf safari boot

Kitesurf safari Algemene voorwaarden

14 tm 21 oktober 2023

Artikel 1. Boekingsprocedure:
De overeenkomst komt tot stand door aanvaarding van het aanbod van Leerkitesurfen.eu aangeboden offerte/ reis door de opdrachtgever/ deelnemer(ster). Aanvaarding geschiedt middels een schriftelijke, telefonische of elektronische inschrijving door de deelnemer(ster). Boekingen kunnen uitsluitend rechtstreeks bij LEERKITESURFEN.EU plaatsvinden. Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst. Mocht de cursus / reis / accommodatie al volgeboekt zijn, dan krijgt u daarvan bericht.

Wanneer met meerdere personen geboekt wordt, is de hoofd-boeker hoofdelijk aansprakelijk voor alle verplichtingen die uit de overeenkomst voortvloeien.
Bij boekingen van een minderjarige reiziger moet de inschrijving voorzien zijn van een handtekening van een ouder of voogd.

Artikel 2. Betaling:
Na totstandkoming van de overeenkomst wordt door LEERKITESURFEN.EU een boekingsbevestiging verzonden. Gelijktijdig met de boekingsbevestiging wordt een factuur voor de reissom verzonden. Binnen 14 dagen na verzending van de factuur dient tenminste 50% van de reissom bedrag aan SB Services Rabobank Utrecht, rekeningnummer: NL11 RABO 0192.374 907 te zijn voldaan.

Het restant van de reissom dient uiterlijk 8 weken voor vertrek op rekening van SB Services te zijn voldaan.
In het geval een boeking geschiedt binnen 8 weken voor de vertrekdatum dan dient direct de gehele reissom voldaan te worden.

Wanneer niet aan de betalingsvoorwaarden is voldaan, is de opdrachtgever/ deelnemer(ster) in verzuim. De deelnemer(ster) wordt door LEERKITESURFEN.EU in de gelegenheid gesteld alsnog binnen 3 dagen aan zijn verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst te voldoen. Indien de deelnemer(ster) niet alsnog aan zijn betalingsverplichtingen voldoet, heeft LEERKITESURFEN.EU het recht de overeenkomst te annuleren. Na annulering van de reis is de deelnemer(ster) de onder artikel 6 genoemde annuleringskosten verschuldigd.

Artikel 3. Reisbescheiden:
Wanneer men aan de betalingsverplichting voldaan heeft, ontvangt men uiterlijk 2 weken voor vertrek de benodigde reispapieren. De reispapieren bevatten specifieke informatie, programma, adressen, benodigde uitrusting, etc. In het geval de reispapieren niet uiterlijk vijf dagen voor vertrek zijn ontvangen dan dient de opdrachtgever/ deelnemer(ster) LEERKITESURFEN.EU daarvan onverwijld op de hoogte te stellen

Artikel 4. Reisverzekering:
De deelnemers zijn verplicht over een reisverzekering met werelddekking te beschikken, welke de bijzondere risico’s van ongevallen bij Kitesurfen. Informeer zelf bij uw verzekeringsmaatschappij.

Artikel 5 Wijziging door opdrachtgever/ reiziger:
Verzoeken tot wijzigingen door de opdrachtgever/ deelnemer(ster) zijn mogelijk mits deze twee weken voor aanvang van de reis kenbaar zijn gemaakt aan LEERKITESURFEN.EU. LEERKITESURFEN.EU is in beginsel niet zondermeer gehouden om wijzigingen te accepteren. Wijzigen zijn alleen mogelijk na overleg met LEERKITESURFEN.EU en tegen betaling van een eventuele meerprijs. Naast de toepasselijke meerprijs wordt per gewijzigde boeking € 25,- in rekening gebracht (ter dekking van) aan wijzigingskosten. Indien en voor zover een wijziging een gehele of gedeeltelijke annulering inhoudt is artikel 6 van toepassing op het geannuleerde gedeelte.

Artikel 6. Annulering door de opdrachtgever/ reiziger:
Annulering door de opdrachtgever/ deelnemer(ster) kan uitsluitend schriftelijk geschieden. De datum waarop LEERKITESURFEN.EU de annuleringsbrief ontvangt, geldt als datum van annulering. Bij annulering is de opdrachtgever/ deelnemer(ster) de volgende bedragen verschuldigd: tot 31 dagen voor de dag van vertrek: (de aanbetaling) 50% van de reissom.
vanaf de 21e dag tot de 14e dag voor de dag van vertrek wordt u belast met 75% van de reissom. vanaf de 14e dag tot de 7e dag voor de dag van vertrek wordt u belast met 90% van de reissom. vanaf de 7e dag voor de dag van vertrek van de reis bent u de volle reissom verschuldigd.

Artikel 7. Annulering door LEERKITESURFEN.EU:
Alle activiteiten zijn gebaseerd op een minimum aantal deelnemer(ster)s. Indien dit minimum aantal inschrijvingen niet wordt gehaald, nemen wij tijdig contact met u op. Bij een te klein aantal deelnemer(ster)s behouden wij ons het recht de reis, het camp, de tour of de cursus te annuleren. Als LEERKITESURFEN.EU besluit tot annulering van een reis, dan worden alle reeds betaalde gelden door LEERKITESURFEN.EU gerestitueerd. deelnemer(ster) worden hiervan uiterlijk 2 weken voor vertrek op de hoogte gebracht.

Artikel 8. Programma en prijswijzigingen:
Alle programma’s en prijzen zijn onder voorbehoud. LEERKITESURFEN.EU behouden zich het recht voor een reis, cursus, camp of tour te annuleren of wijzigingen aan te brengen in de reis route en/of programma, indien hiertoe naar hun oordeel gegronde redenen bestaan (bijvoorbeeld: weersomstandigheden, onvoldoende deelnemers)

Prijswijzigingen ten opzichte van de vermelde bedragen in de folder en op de site van LEERKITESURFEN.EU zijn in de volgende gevallen mogelijk:
– Prijswijzigingen door derden (Zoals park fees en diesel kosten )
– Programmawijzigingen bijv. door de weersomstandigheden

Artikel 9. Overmacht:
Wanneer wij door buitengewone omstandigheden als force majeure, oorlog, staking of vervoersmoeilijkheden in onze organisatie- en uitvoeringsfunctie gehinderd worden, dan kunnen reserveringen zonder schadeloosstellingen geannuleerd worden.

Artikel 10. Aansprakelijkheid:
LEERKITESURFEN.EU, (noch) en de met ons samenwerkende partners, zijn in zijn algemeenheid niet aansprakelijk voor schade, diefstal, verlies, letsel of ongeval berokkend aan de deelnemer(ster)s.

LEERKITESURFEN.EU is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door het gebruik maken van enig door onze organisatie ter beschikking gestelde accommodatie (hotels, hutten), liften, materialen (klim- en ski/snowboardmaterialen) en dergelijke.

LEERKITESURFEN.EU is eveneens niet aansprakelijk voor (vertraging)schade ontstaan door deelnemer(ster)s als gevolg van mechanische pech, grensoverschrijding, natuurrampen (b.v. lawines), revolutie, oorlogshandelingen, staking, ziekte of andere oorzaken.

De deelnemer(ster) is aansprakelijk voor diefstal of verlies van de door LEERKITESURFEN.EU ter beschikking gestelde materialen en of gehuurde materialen.

Artikel 11. Algemeen:
De organisatoren behouden zich het recht voor een eerder aangegeven route te wijzigen, indien dit in het belang van de groep is. Tevens, behouden de leraren zich het recht voor deelnemer(ster) aan (verdere) deelneming uit te sluiten, als naar hun oordeel geestelijke of lichamelijke problemen zich bij hen zodanig openbaren, dat de tocht of cursus naar hun oordeel bemoeilijkt wordt of dreigt te worden. Deze bepaling is eveneens van toepassing in geval van wangedrag. Alle daaruit voortvloeiende gevolgen en kosten komen voor rekening van de uitgeslotene. De betrokkene heeft geen recht op restitutie van de reissom of een gedeelte daarvan.
Als een deelnemer uit eigen beweging zijn reis voortijdig beëindigt of aan een gedeelte van de reis niet wil deelnemen, dan heeft hij/zij geen recht op restitutie van de reissom of een gedeelte ervan en komen de evt. extra kosten ten laste van de deelnemer(ster).

Artikel 11.1.
Bij activiteiten georganiseerd door derden gelden hun voorwaarden.

Artikel 12. Klachtenbehandeling:
Een klacht kan uitsluiten in behandeling genomen worden als deze: tijdens de reis of lessen ingediend wordt bij een medewerk(st)er van LEERKITESURFEN.EU en daarna schriftelijk wordt gemeld.

Open tussen

09.00-20.00 uur