Over de kitesurfschool

Mobiele kitesurfschool en leren op 7 verschillende locaties in Nederland 

5 zeer ervaren instructeurs 

 Kitesurf, wingfoil en kitefoil les privé of voor twee

Een mobiele kitesurfschool uit Utrecht

Leerkitesurfen of de XXP-academy, zoals we ons ook noemen, bestaat inmiddels ruim 5 jaar. We werken sinds 2021 met vijf instructeurs en we hebben bij elkaar meer dan 65 jaar kite ervaring. Al deze kitesurf en foil instructeurs hebben naast hun job binnen de kiteschool, ook een andere job. We worden enthousiast van onze kennis delen met mensen die de sport beter willen leren kennen. Of dit nou een eerste les is of een gevorderden les, maakt voor ons geen verschil. Het gaat om de energie die we ervan krijgen. Zo kunnen we het kitesurfen op de best mogelijke manier doceren. Vanuit Utrecht rijden we met alle kitespullen naar diverse locaties in Midden en West Nederland. Daar treffen we onze studenten voor de les. 

Leerkitesurfen.eu is een geaccrediteerde IKO Kitesurfschool

kitesurfen bij IKO center

 

Kitesurfschool crew, even voorstellen:

Wij kunnen ons zo voorstellen dat je het misschien wel belangrijk vindt om te weten met wie je straks eventueel te maken krijgt. Wie zijn de gasten die mij straks begeleiden met een vlieger in mijn handen? En zijn ze wel een beetje van de veiligheid?

kitesurfschool Scheveningen

Annemarie Olieman


All-round Kite instructeur

Als de bomen beginnen te bewegen en er golfjes ontstaan op het water, begint de onrust: gaat het hard genoeg waaien om het water op te gaan?
Van kiten word ik blij en krijg ik energie. Heerlijk die zee, de golven, het strand, mooie luchten. Ik krijg er geen genoeg van. In 2009 ben ik zelf begonnen met kitesurfen en sinds 2017 geef ik gecertificeerd les. Zelf kiten geeft net zoveel energie als anderen leren kiten. In het dagelijks leven ben ik docent lichamelijke opvoeding en decaan op het voortgezet onderwijs. In 2019 heb ik meegedaan met de Hoek tot Helder kite challenge. Kitend van Hoek van Holland naar net onder Den Helder. Een mooie dag en een flinke uitdaging. Steven ken ik van de Kitesurfschool van Versus in Schevingen waar we samen hebben lesgegeven.
Ik zie er naar uit om met jullie het water op te gaan.

kitesurfschool Zandvoort

Carolien eggens 


All-round Kite instructeur

 

Ik ben Carolien en fanatiek kiter sinds 2012. Sindsdien ben ik eigenlijk niet meer te stoppen. Het is de gaafste en mooiste sport die je kunt doen. Op het water vergeet je alles om je heen en is het spelen en puur genieten van het moment. Naast het kiten organiseer ik bedrijfsuitjes en bedrijfsevenementen en in mijn vrije tijd speel ik het liefst buiten. Mountainbiken, snowboarden, bewegen in de buitenlucht word ik blij van. Ik kijk er enorm naar uit jullie het kiten bij te brengen. Tot snel op het water! 

Kiteschool instructeur en fotograaf

Murk Feitsma


All-round Foil Kite instructeur & fotograaf

Kiten en foilen is gewoon even helemaal op jezelf zijn, met de natuur in het moment. Ik ben Murk en dit is hoe ik de kitesport ervaar. Ik vind het heerlijk om zelf het water op te gaan, maar lesgeven met foilen of twintip maakt mij minstens net zo enthousiast. Kiten doe ik al sinds 2010 In 2019 heb ik meegedaan met de Hoek van Holland tot den Helder challenge. Van beroep ben ik naast kite instructeur beroeps fotograaf. Zo is het dus bijvoorbeeld ook mogelijk je kitelessen op beeld vast te laten leggen door mij. Dit doe ik niet tegelijk met lesgeven 😉  Voor de mogelijkheden hiervan, kijken even op kitesurf-fotografie op deze website of vraag het even via de app of telefoon. See you op het water. 

kitesurfschool strand horst

Steven Brok


Kitesurf & Wing surf instructeur

Wanneer je naar het strand gaat, zie je de kitesurfers tegenwoordig met een beetje wind al voorbij vliegen op de meren en zee. Ongeveer 13 jaar geleden had ik zo’n moment, ik zat op het strand te staren naar hun trucjes en dacht, “dat lijkt me gaaf, kitesurfen wil ik leren”! Altijd gewindsurft en gesurft hebbende, nam ik in het voorjaar van 2007 een dagdeel kiteles op Oostvoorne. Die week erna kocht ik meteen een 2e hands setje van een oud collega over. Nadat ik er erachter kwam, dat een lesje of 2 extra geen overbodige luxe was, werd mijn leventje behoorlijk gedreven door fanatiek kitesurfen. Iedere vakantie moest eraan geloven en als ik voor mijn werk in het buitenland was, snoepte ik nog wel eens dagje aan zee mee. Inmiddels dus ruim 13 jaar ervaring met kitesurfen en nog steeds niet uitgepraat, gevlogen en vooral geleerd. Ik moest daar iets mee gaan doen, vond ik zelf… Een kiteschool bleek een goede keuze, want ik word iedere keer weer blij van het doceren van deze sport. “A bad day at sea is always better than a good day in the office (:”

kite surfen leren zandvoort

niels Roosendaal


Foil surf & Wing surf instructeur

In 2006 reed ik voor de zoveelste keer naar Wijk aan zee om te gaan golfsurfen. Na een goede peddelsessie in een grote oer Hollandse schuimbak zag ik ze gaan, “Kitesurfers”  Enigszins teleurgesteld, omdat het weer niet was zoals ik hoopte stelde een windsurf vriend voor om het kitesurfen eens samen te gaan proberen. Zo kwam ik in aanraking met het kitesurfen. Tot 2007 sloeg het eigenlijk nergens op en bleef de voorkeur golfsurfen. Dit ook omdat ik het gewoon best wel een gedoe vond. Al die lijntjes uitrollen en weer oprollen, de boel opvouwen. Ik wilde het graag eenvoudig en overzichtelijk houden. Eigenlijk tot het moment dat er filmpjes van golfsurfers met kites op internet verschenen! Ik was om en kocht meteen nieuwe wave surf kites. Na mijn eerste ZuidWest kracht 8 Noordwijk-Bloemendaal downwinder, stond ik stuiterend op het strand. Dit evenaarde het gevoel dat ik alleen na een top surfsessie op Bali had! En dat gewoon in Nederland. Inmiddels ben ik al 3 jaar alleen maar aan het kite en wing foilen. Het is als met je snowboard door de poeder boarden. 

Waarom Leren kite - of wingsurfen bij Leerkitesurfen?

Professioneel en kwalitatief hoogwaardige lessen met radio communicatie in helmen

Persoonlijke aanpak en geduldige manier van lesgeven. Veel aandacht voor het individu

Max 2 personen per kitesurf instructeur (Veel leertijd en korte wachttijd)

Volledig nieuw 2021 Slingshot materiaal en uitrusting (Geen extra kosten voor huur wetsuit etc)

Ervaren kitesurf instructeurs (IKO & VDWS gediplomeerd)

Kitesurfen, Wingsurfen en Kite foilen leren wanneer het jou uitkomt

7 Verschillende kiteles locaties door Mid-West Nederland

Na afloop ontvang je een IKO certificaat en de mogelijkheid voor begeleid kitesurfen en materiaal aankoop begeleiding

Kitesurfen Utrecht
We geven onze lessen met radio intercom, voor een snellere leercurve.

De XXP Kitesurfschool & community

Waar komt XXP als naam vandaan? Eigenlijk is onze kitesurfschool ontstaan vanuit pure passie en vreugde. Wij zijn ervan overtuigd dat onze “WAAROM” geen vraag meer is en dat kitesurfles geven en Foilen en doceren wel een dominante rol in ons leven heeft gekregen. Waarom? Het is pure meditatie, living the moment and every moment on the water. Wellicht klinkt het wat zweverig, maar er is een kans dat je dit ook mee gaat maken en aangestoken wordt. In deze gedeelde passie zijn we inmiddels aardig wat sympathisanten tegengekomen. Het begint heel onschuldig met leren kitesurfen, die hobby die iets uit de hand loopt. Daarna doe je downwinders samen, praten we niet meer over thuis, drinken een voldoenend biertje na afloop. En voor je het weet, sta je ineens op je maandagavond met een stel gasten XXP boards te tekenen op computer en praat je een nieuwe surftaal 😉

kitesurf Utrecht

Losse kitesurfles

o.b.v. 2 personen
135
p.p
 • 3,5 uur effectief les
 • max 2 personen per les om de beurt
 • Inclusief materiaal
 • Ook voor kinderen en herintreders
 • Les met radio communicatie

Kitelespakket

3 dagdelen o.b.v. 2 personen
405
375
p.p
 • 10,5 uur effectief les
 • Max 2 personen per les om de beurt
 • Inclusief materiaal
 • Les met radio communicatie
 • inclusief IKO certificaat ook in buitenland
Populair

Privé voor Twee

o.b.v. 2 personen, allebei eigen materiaal
145
p.p
 • 2,5 uur effectief les
 • Inclusief materiaal wetsuits etc
 • Les met radio communicatie
 • inclusief IKO certificaat ook in buitenland

Privé Les

2,5 uur les
165
p.p
 • 2,5 uur effectief les
 • Inclusief materiaal
 • Les met radio communicatie
 • Aankoop begeleiding materiaal
 • Beste prijs/kwaliteit en learning curve
Beste

Boek nu vrijblijvend je Kiteles:  

Als je het formulier invult, dan bellen we je z.s.m. terug. Je kan ook alvast je beschikbaarheid of voorkeursdata aangeven in onderstaande tabel. (betalen is achteraf bij ons)

Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar
- Beschikbaar
 
- Vol of niet beschikbaar

Open tussen

09.00-20.00 uur