Over de kitesurfschool

Mobiele kitesurfschool en leren op 7 verschillende locaties in Nederland 

4 zeer ervaren instructeurs 

 Kitesurf, wingfoil en kitefoil les privé of voor twee

Een mobiele kitesurfschool uit Utrecht

Leerkitesurfen of de XXP-academy, zoals we ons ook noemen, bestaat inmiddels ruim 5 jaar. We werken sinds 2021 met vijf instructeurs en we hebben bij elkaar meer dan 65 jaar kite ervaring. Al deze kitesurf en foil instructeurs hebben naast hun job binnen de kiteschool, ook een andere job. We worden enthousiast van onze kennis delen met mensen die de sport beter willen leren kennen. Of dit nou een eerste les is of een gevorderden les, maakt voor ons geen verschil. Het gaat om de energie die we ervan krijgen. Zo kunnen we het kitesurfen op de best mogelijke manier doceren. Vanuit Utrecht rijden we met alle kitespullen naar diverse locaties in Midden en West Nederland. Daar treffen we onze studenten voor de les. 

Leerkitesurfen.eu is een geaccrediteerde IKO Kitesurfschool

kitesurfen bij IKO center

 

Kitesurfschool crew, even voorstellen:

Wij kunnen ons zo voorstellen dat je het misschien wel belangrijk vindt om te weten met wie je straks eventueel te maken krijgt. Wie zijn de gasten die mij straks begeleiden met een vlieger in mijn handen? En zijn ze wel een beetje van de veiligheid?

kite surf school utrecht

STEVEN BROK


KITESURF & WING SURF INSTRUCTEUR

Wanneer je naar het strand gaat, zie je de kitesurfers tegenwoordig met een beetje wind al voorbij vliegen op de meren en zee. Ongeveer 13 jaar geleden had ik zo’n moment, ik zat op het strand te staren naar hun trucjes en dacht, “dat lijkt me gaaf, kitesurfen wil ik leren”! Altijd gewindsurft en gesurft hebbende, nam ik in het voorjaar van 2007 een dagdeel kiteles op Oostvoorne. Die week erna kocht ik meteen een 2e hands setje van een oud collega over. Nadat ik er erachter kwam, dat een lesje of 2 extra geen overbodige luxe was, werd mijn leventje behoorlijk gedreven door fanatiek kitesurfen. Iedere vakantie moest eraan geloven en als ik voor mijn werk in het buitenland was, snoepte ik nog wel eens dagje aan zee mee. Inmiddels dus ruim 15 jaar ervaring met kitesurfen en nog steeds niet uitgepraat, gevlogen en vooral geleerd. Ik moest daar iets mee gaan doen, vond ik zelf… Een kiteschool bleek een goede keuze, want ik word iedere keer weer blij van het doceren van deze sport. “A bad day at sea is always better than a good day in the office (:”

leer kiten in egypte

Abdul 


All-round Kite instructeur

 

Als je les van Abdul krijgt heb je geluk. Hij is direct en kan zeer goed uitleggen hoe iets werkt en waarom je het “zo” moet doen. Zijn enthousiasme en bevlogenheid werken aanstekelijk. Abdul geeft al jaren les en meestal op safari boten in de Rode Zee van Egypte. Ook gaat hij mee op de kite surf safari die we organiseren. De lessen gaan in het Engels. Op dit moment is Abdul Nederlands aan het leren om hier in NL te wonen en leven samen met zijn vriendin. 

kitesurfschool crew

Nick


All-round Kite instructeur 

Ik ben Nick en sinds 2012 ben ik bijna elke winderige dag op het water te vinden. Ik kwam er snel achter dat kitesurfen helemaal mijn ding was, de combinatie van vrijheid en het gebruikmaken van de elementen om zo snel, hoog en extreem mogelijk te vliegen vond ik geweldig. Omdat ik het superleuk vond om mensen in het water en op het strand te helpen, ben ik mijn instructeurscertificaten gaan halen. Sindsdien geef ik les bij leerkitesurfen.eu. Ik vind dat iedereen het kitesurfen een keer ervaren moet hebben en geef daarom graag les om mensen dit op een leuke en veilige manier te laten doen. Je kunt bij mij zowel terecht voor je eerste les als voor verdere tips en tricks gedurende je kiteloopbaan. “SHARE THE STOKE.”

Losse kitesurfles

o.b.v. 2 personen
135
per persoon
 • 3 uur effectief les
 • max 2 personen per les om de beurt
 • Inclusief materiaal
 • Ook voor kinderen en herintreders
 • Les met radio communicatie

Kitelespakket

3 dagdelen o.b.v. 2 personen
405
375
per persoon
 • 9 uur effectief les
 • Max 2 personen per les om de beurt
 • Inclusief materiaal
 • Les met radio communicatie
 • inclusief IKO certificaat ook in buitenland
Populair

Privé voor Twee

o.b.v. 2 personen, allebei eigen materiaal
145
per persoon
 • 2,5 uur effectief les
 • Inclusief materiaal wetsuits etc
 • Les met radio communicatie
 • inclusief IKO certificaat ook in buitenland

Privé Les

2,5 uur les
185
p.p
 • 2,5 uur effectief les
 • Inclusief materiaal
 • Les met radio communicatie
 • Aankoop begeleiding materiaal
 • Beste prijs/kwaliteit en learning curve
Beste

Een kleinschalige kitesurfschool biedt voordelen:

Professioneel en kwalitatief hoogwaardige lessen met radio communicatie in helmen

Persoonlijke aanpak en geduldige manier van lesgeven. Veel aandacht voor het individu

Max 2 personen per kitesurf instructeur (Veel leertijd en korte wachttijd)

Volledig nieuw Slingshot materiaal en uitrusting (Geen extra kosten voor huur wetsuit etc)

Ervaren kitesurf instructeurs (IKO & VDWS gediplomeerd)

Kitesurfen, Wingsurfen en Kite foilen leren wanneer het jou uitkomt

7 Verschillende kiteles locaties door Mid-West Nederland

Na afloop ontvang je een IKO certificaat en de mogelijkheid voor begeleid kitesurfen en materiaal aankoop begeleiding

Kitesurfen Utrecht
We geven onze lessen met radio intercom, voor een snellere leercurve.

Boek nu vrijblijvend je Kiteles:  

Als je het formulier invult, dan bellen we je z.s.m. terug. Je kan ook alvast je beschikbaarheid of voorkeursdata aangeven in onderstaande tabel. (betalen is achteraf bij ons)

Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar
-
Beschikbaar
 
-
Vol of niet beschikbaar

De XXP Kitesurfschool & community

Waar komt XXP als naam vandaan? Eigenlijk is onze kitesurfschool ontstaan vanuit pure passie en vreugde. Wij zijn ervan overtuigd dat onze “WAAROM” geen vraag meer is en dat kitesurfles geven en Foilen en doceren wel een dominante rol in ons leven heeft gekregen. Waarom? Het is pure meditatie, living the moment and every moment on the water. Wellicht klinkt het wat zweverig, maar er is een kans dat je dit ook mee gaat maken en aangestoken wordt. In deze gedeelde passie zijn we inmiddels aardig wat sympathisanten tegengekomen. Het begint heel onschuldig met leren kitesurfen, die hobby die iets uit de hand loopt. Daarna doe je downwinders samen, praten we niet meer over thuis, drinken een voldoenend biertje na afloop. En voor je het weet, sta je ineens op je maandagavond met een stel gasten XXP boards te tekenen op computer en praat je een nieuwe surftaal 😉

Kitesurfles Nederland

Open tussen

09.00-20.00 uur