... ...

Over de Kitesurfschool

De Kitesurfschool van Niels & Steven

Wij kunnen ons zo voorstellen dat je het belangrijk vindt om te weten met wie je straks eventueel te maken krijgt. Een kitesurfschool genaamd leerkitesurfen? En dan vooral, “wie zijn de gasten die mij straks begeleiden met een vlieger in mijn handen?” Zijn ze een beetje safe en ervaren? Daar hebben wij goede antwoorden op, maar de hamvraag is dan wellicht:

Waarom lessen bij de kitesurfschool van Niels en Steven?

Leren kitesurfen team xxp Cape Town

  • We nemen ruim de tijd om de zaken goed uit te leggen.
  • Wij hebben geduld. (Niet iedereen is even snel of enthousiast)
  • We hameren op veiligheid en verantwoordelijkheid
  • Meerdere les locaties  door het land (ook op rustig vlak water)
  • De kiteschool beschikt over nieuw en veilig materiaal
  • We praten niet alleen graag over kitesurfen

Op dit moment draaien we de kitesurfschool met 2 instructeurs (Niels & Steven). Samen hebben we meer dan 22 jaar kitesurf ervaring. We zijn verzot op zand, zout en wind en als het even kan, staan we met onze voetjes op het water. Na al die jaren kitesurfen staan we nog fier overeind en vinden het te gek om mensen te enthousiasmeren voor het kitesurfen. Sinds begin 2017 zijn we de kiteschool begonnen, eigenlijk als verlengde van onze passie. Natuurlijk nemen we de lessen serieus en weten we dat het heel spannend kan zijn in het begin.

Even voorstellen: Steven (rechts)

Wanneer je naar het strand gaat, zie je de kitesurfers tegenwoordig met een beetje wind al voorbij vliegen op de meren en zee. Ongeveer 11 jaar geleden had ik zo’n moment, ik zat op het strand te staren naar hun trucjes en dacht, “dat lijkt me gaaf, kitesurfen wil ik leren”! Altijd gewindsurft en gesurft hebbende, nam ik in het voorjaar van 2007 een dagdeel kiteles op Oostvoorne. Die week erna kocht ik meteen een 2e hands setje van een oud collega over. Nadat ik er erachter kwam, dat een lesje of 2 extra geen overbodige luxe was, werd mijn leventje behoorlijk gedreven door fanatiek kitesurfen. Iedere vakantie moest eraan geloven en als ik voor mijn werk in het buitenland was, snoepte ik nog wel eens dagje aan zee mee. Inmiddels dus ruim 11 jaar ervaring met kitesurfen en nog steeds niet uitgepraat, gevlogen en vooral geleerd. Ik moest daar iets mee gaan doen, vond ik zelf… Een kiteschool bleek een goede keuze, want ik word iedere keer weer blij van het doceren van deze sport. “A bad day at sea is always better than a good day in the office (:”

Even voorstellen: Niels

In 2006 reed ik voor de zoveelste keer naar Wijk aan zee om te gaan golfsurfen. Na een goede peddelsessie in een grote oer Hollandse schuimbak zag ik ze gaan, “Kitesurfers”  Enigszins teleurgesteld, omdat het weer niet was zoals ik hoopte stelde een windsurf vriend voor om het kitesurfen eens samen te gaan proberen. Zo kwam ik in aanraking met het kitesurfen. Tot 2007 sloeg het eigenlijk nergens op en bleef de voorkeur golfsurfen. Dit ook omdat ik het gewoon best wel een gedoe vond. Al die lijntjes uitrollen en weer oprollen, de boel opvouwen. Ik wilde het graag eenvoudig en overzichtelijk houden. Eigenlijk tot het moment dat er filmpjes van golfsurfers met kites op internet verschenen! Ik was om en kocht meteen nieuwe wave surf kites. Na mijn eerste ZuidWest kracht 8 Noordwijk-Bloemendaal downwinder, stond ik stuiterend op het strand. Dit evenaarde het gevoel dat ik alleen na een top surfsessie op Bali had! En dat gewoon in Nederland.

Leren kitesurfen in Nederland

De XXP kitesurfschool & community

Waar komt XXP  als naam vandaan? Eigenlijk is deze kitesurfschool ontstaan vanuit pure passie en vreugde. Wij zijn ervan overtuigd dat onze “WAAROM” geen vraag meer is en dat kitesurfles geven en kitesurfen wel een dominante rol in ons leven heeft gekregen. Waarom? Het is pure meditatie, living the moment and every moment on the water. Wellicht klinkt het wat zweverig, maar er is een kans dat je dit ook mee gaat maken en aangestoken wordt 😉 In deze gedeelde passie zijn we inmiddels aardig wat sympathisanten tegengekomen. Het begint heel onschuldig met die hobby die iets uit de hand loopt. We doen downwinders samen, praten niet over thuis, drinken een voldoenend biertje na afloop. En voor je het weet, sta je ineens op je maandagavond met een stel gasten XXP boards te tekenen op en computer en praat je een nieuwe taal.

[instagram-feed]