Kitesurfles Nederland

Kitesurfles Locaties o.a:

√  Strand Horst & Muiderberg

Zandvoort

Schellinkhout

IJmuiden & Wijk aan zee

Kijkduin en Hoek van Holland

Kitesurf lessen in Nederland op 7 locaties?
Hoe werkt dat?

Wij zijn een mobiele kitesurfschool. Dit betekent dat we de les geven op de locaties waar de wind op dat moment het beste is. We zijn hierdoor niet afhankelijk van een bepaalde windrichting  (zoals veel vaste scholen) Doordat we niet op een vaste locatie zitten, betekent het ook dat er meer lessen kunnen doorgaan. 

Bij Leerkitesurfen houden we van een persoonlijke aanpak. zo werken we met radio intercom in de helmen zodat we je ook kunnen coachen van afstand. Iedereen heeft een andere leercurve en ons doel is dat jij met een goed gevoel van het water afkomt. Ga je voor een privé kitesurfles of liever een duo kitesurfles met 2 personen? Hieronder leggen we het verschil uit. 

Losse kitesurfles

o.b.v. 2 personen
135
p.p
 • 3,5 uur effectief les
 • max 2 personen per les om de beurt
 • Inclusief materiaal
 • Ook voor kinderen en herintreders
 • Les met radio communicatie

Kitelespakket

3 dagdelen o.b.v. 2 personen
405
375
p.p
 • 10,5 uur effectief les
 • Max 2 personen per les om de beurt
 • Inclusief materiaal
 • Les met radio communicatie
 • inclusief IKO certificaat ook in buitenland
Populair

Privé voor Twee

o.b.v. 2 personen, allebei eigen materiaal
145
p.p
 • 2,5 uur effectief les
 • Inclusief materiaal wetsuits etc
 • Les met radio communicatie
 • inclusief IKO certificaat ook in buitenland

Privé Les

2,5 uur les
185
p.p
 • 2,5 uur effectief les
 • Inclusief materiaal
 • Les met radio communicatie
 • Aankoop begeleiding materiaal
 • Beste prijs/kwaliteit en learning curve
Beste

Reserveer nu vrijblijvend je Kitesurf les in Nederland:  

Als je je naam en e-mail achterlaat, nemen we z.s.m contact op met je. Wil je lessen boeken? Dan kan je ook alvast je beschikbaarheid of voorkeursdata aangeven in onderstaande tabel. (Betalen is achteraf bij ons.)

Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar
-
Beschikbaar
 
-
Vol of niet beschikbaar

Kitelessen met Radio Communicatie

Tijdens de kitesurflessen werken we met radio communicatie in de helmen. In de wind en zee is de instructeur vaak onverstaanbaar en kan deze niet coachen op het moment dat je op het board staat of met de kite van hem weg gaat. Door de radio intercom kunnen we je te allen tijden coachen, waardoor je niet alleen sneller leert, maar je je ook veiliger voelt. Je Instructeur is ten slotte nu altijd bij je. Nog een voordeel is dat je ook terug kan praten naar ons. Dus het zijn 2-way communicatiesystemen. Je kitesurfles wordt dus niet alleen beter, maar het is ook nog eens gezelliger hierdoor. Tijdens eerste les en soms de tweede les, is dit radiosysteem nog niet nodig. 

Leren kiten

Onze Kitesurf spots in Nederland

Wij geven kite les op 7 verschillende kite spots. Met wind moet je flexibel zijn en dus pakken we voor de lessen de locatie waar de condities het beste zijn. Dit betekent dus dat er meer lessen doorgaan dan bij een reguliere kiteschool, die afhankelijk zijn van 1 spot. Een paar dagen van te voren kunnen we meestal wel inschatten welke richting de wind waait en waar we heengaan. We communiceren het tijdig naar je. De avond voor de dag van de les krijg je de bevestiging en exacte locatie door van ons.

Komt de wind uit zuidwestelijke richting, dan bestaat de kans dat we naar Strand Horst gaan.  Ideaal hier is dat je overal kunt staan. We hebben een speciale pagina voor onze kitesurfles strand horst

Kitesurfles op Muiderberg  is een goede optie met alle wind uit Noorderlijke richting. In Muiderberg kun je overal in het water staan en het is makkelijk bereikbaar. Gratis parken is ook ideaal. 

Wijk aan zee is niet meteen onze eerste les locatie. Als de wind uit Zuid Westelijke richting komt en deze is niet sterk genoeg in het binnenland rijden we naar Wijk aan zee. Regelmatig heb je hier mooie vlakke stukjes waar je goed kunt oefenen. Soms maken de golven het wat lastiger. Echter willen de meeste later ook op zee kitesurfen, dus dan is Wijk aan zee een goede ervaring. Je leert er veel van zo’n spot met iets meer golven. 

Kitesurfles IJmuiden is een ideale locatie met Noorden of  Noordwesten wind. Dichtbij de pier is het water relatief vlak. Er zijn in IJmuiden drie zones om te lessen en kiten. Soms gaan we naar Ijmuiderslag 500 meter verder. Parkeren is betaald hier. 

De zandmotor ligt in Kijkduin biedt een ideale start met vlak water en aan alle 4 de kanten land. Het is eigenlijk niks meer dan een meertje. Het is een stuk lopen en we geven hier doorgaans alleen door de weeks les.  Nadeel is dat het heel snel druk is met andere kitesurfers. Daardoor is het ook heel snel vol. Scheveningen biedt goede mogelijkheid bij het einde van het zwarte pad. Niet zo mooi glad als de zandmotor maar wel alle ruimte. 

Kitesurfles in Hoek van Holland is eigenlijk heel vaak ideaal omdat het er rustig is. Het biedt dus veel ruimte en je kan met Zuidwesten wind tm Noordoosten wind kitesurfen. Onze instructeur Annemarie heeft hier haar eigen strandhuisje en dat heeft zo zijn voordelen.  Naadeel van Hoek van Holland zijn vaak de golven. 

Meer kitesurf en Foil les mogelijkheden

Kitesurf les voor Kinderen

Wij geven kitesurfles aan kinderen vanaf 10/11 jaar oud. (40kg plus) Samen les met een ouder kan natuurlijk ook. Hieronder geven meer uitleg over kiteles voor kids.

Leren springen les

Je bent lekker bezig je voelt je nog niet zo lekker bij het springen.  Wij nemen je en helpen je met je eerste jumps. Of misschien weet je het al en wil je hoger jumpen. Ook dat kan. Met radio intercom kunnen we de tips in je oor fluisteren terwijl je in de lucht hangt 😉 

Introductie kite les

Je weet niet of kitesurfen echt iets voor jou is, maar je wilt een lesje proberen. Zeker doen. We hebben privéles of met 2 personen. Het verschil leggen we hieronder uit.

Kitesurf Foil les (hydro foil)

We bieden ook kitesurf foil les voor mensen die willen leren kite foilen. Een vereiste is wel dat je al kunt kitesurfen. De prijzen voor het kitefoilen komen overeen met de normale prijzen. Locaties kunnen wel verschillen omdat je dieper water nodig hebt. 

Wing surf les

Vanaf 2021 geven we ook Wing Foil les of Wingsurf les. Wingsurfen doe je op een foilboard en is een relatief nieuwe sport. Het is een soort van combinatie van golfsurfen, windsurfen en dat met een foil.  Wingsurfen leren is voor iedereen goed te leren, ook als je nog geen kite of windsurf ervaring hebt. 

Herintreders en gevorderden

Na je kitesurflessen wil je leren  jumpen. Neem dan een gevorderden kitesurfles.  Of heb je even een poosje niet gekite en ben je wat onzeker om weer te beginnen. In dat geval kan een lesje je weer goed op weg helpen.

  

Privé kitesurfles of Duoles?

Kitesurfles in Nederland kan in duo vorm en privé vorm. Voor de duolessen reserveren we 3,5 uur oefenen en dat betekent het dat je los van het theorie gedeelte, om de beurt je praktijk shift doet. Privélessen duren i.i.g. effectief 2,5 uur. 

Ook zeker bij de duolessen is er ruimte voor een persoonlijke aanpak, mits jullie ongeveer allebei op hetzelfde niveau beginnen of zijn. Een derde kitesurfles en een eerste les zijn nl. niet goed te combineren in een duoles. Daar zullen we in de planning rekening mee houden natuurlijk. Bij duolessen kun je ook goed van elkaar leren en bij privélessen kun je natuurlijk sneller doorpakken. 

Bij sommige kitescholen krijg je zelfs met 3 of 4 personen tegelijk les. Let wel op, dit is vaak goedkoper, echter is je effectieve leertijd vaak heel kort. Daardoor moet je meer lessen doen en ben je onder de streep vaak meer geld kwijt. 

FAQ kitesurfen

Kitesurfles voor Kinderen

Kitesurfles voor kinderen en ouders, gezamenlijk of apart dat kan voor de eerste les allebei. Daarna is het gewicht bepalend voor de grootte van je kite en zullen de kitelessen apart van elkaar moeten helaas. 

Veiligheid is bij ons het belangrijkste aspect en daarom hanteren wij een minimale leeftijd van 10 jaar voor kinderen. We zorgen eerst dat de kinderen op hun gemak zijn en gaan daarna op een heldere en rustige manier door de theorie en praktijk.

Kinderen leren meestal sneller dan volwassenen en dat pakt vaak goed uit. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je wat contragewicht kunt bieden met kitesurfen. Daarvoor houden we in theorie 10 jaar aan voor een kitesurfles. (plus minus 40kg) Ook al hebben we speciale kinder-kites, dit is nog wel afhankelijk van de wind condities. Aanvullend hebben we alle uitrusting voor kinderen. 

Bij wind boven de 5 beaufort of 17 knopen wind gaan we kinderen geen eerste of tweede les geven. Per instructeur kan er aan een tweetal (om de beurt) lesgegeven worden. Bij hoge uitzondering kan er een 3e persoon bij. (dit gebeurt alleen met goedkeuring van de studenten zelf) Wil je  meer weten over ons, neem dan even een kijkje op over de kitesurfschool.

Introductie kitesurfles of meteen een lespakket?

Soms heb je geen idee of dit misschien wel iets voor je is. Geen probleem; Wij bieden natuurlijk ook proeflessen ter introductie.  

Misschien kom je voor een leuke stranddag met de familie en kunnen zij ook even  proeven aan het kitesurfen? Na je eerste les of introductieles weet jij of het wat voor jou is en weten wij hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben om eigenhandig op een verantwoorde manier zelf verder te kunnen kitesurfen.  

Na de eerste les, kunnen we er dus alsnog een lespakket van maken. Dit kan alleen met duo les variant. Een intro kiteles is er voor 130,- 

Wat ga ik leren tijdens de kite les(sen)?

Wij kunnen ons voorstellen dat je het fijn vindt om even te weten hoe de lessen er globaal uitzien. Voor de eerste 3 kitesurflessen sturen we je even een aantal video’s toe welke handig om zijn om alvorens even te kijken. Het vervangt je kiteles niet, maar onze ervaring leert dat dit krachtig werkt en je leercurve en snelheid ten goede komt. Op onze  homepagina vind je ook nog meer info over kitesurfen leren. 

Kitesurfles 1 

De eerste kitesurfles zal vooral bestaan uit: 

 • Wind oriëntatie en windvenster. De uitleg is gericht op de elementen van de natuur, zoals de zee, locatie een toefje meteorologie en de app Windfinder of windguru.
 • Uitleg van materiaal en veiligheid van het kitesurfen
 • Daarna zullen we gaan vliegeren met een kleine kite op het strand, om te kijken hoe dat bevalt.  
 • De eerste kitesurfles is vooral gericht op jou vertrouwd maken met de kite en dat je leert sturen. 

Kitesurfles 2 

In de tweede kitesurfles komt aan bod: 

 • Een klein stukje herhaling van de 1e les (afhankelijk hoeveel tijd er tussen de kitelessen zit) 
 • Het lopen, lanceren en landen van de kite (meer controle proberen te krijgen)
 • In het water, herstarten of relaunchen van de kite. 
 • Zoals ze noemen bodydraggen met de kite, door jezelf mee te laten slepen met de kite door het water. 
 • Sommigen cursisten redden het om in les 2 al te beginnen met het waterstarten. (met board)

Kitesurfles 3

De derde kitesurfles wordt echt leuk: 

 • Stukje herhaling van les twee en de voorrangsregels. 
 • We leggen je uit hoe je jezelf kan redden in geval van nood. (self rescue) 
 • De steady pull en de waterstart komt uitvoerig aan bod. In dit gedeelte ga je de vlieger combineren met het board aan je voeten. Dus 2 elementen coördineren.
 • Je gaat deze les veel meer aanvoelen hoe de kite reageert op de wind. Deze les is dus ook vooral gericht op controle van de kite en het board.  

Kitesurfles 4 en verder

De vierde en opeenvolgende kitesurflessen 

 • Nadat je de waterstart een beetje onder de knie heb zitten we al snel bij les 4 of sommige bij les 5. Vanaf hier is het proberen, proberen, bijsturen en weer proberen. Dit werkt erg goed met de radio headset die je in je helm hebt. 
 • Sommige studenten die hun eerste meters hebben gevaren, zouden in theorie zelfstandig verder kunnen oefenen. We kunnen je helpen en begeleiden met de aanschaf van materiaal maar heb je nog geen eigen materiaal, dan kan je ook kite materiaal huren bij ons. Je kunt dan onder indirecte begeleiding verder leren op de spot waar wij kiteles geven.   
 • Heb je nog verdere vragen over de kitesurflessen, kijk dan even op onze pagina kitesurfen vragen en antwoorden

Tutorials voor kitesurfles in Nederland les 1

Tutorials voor kitesurfles in Nederland les 2 en verder! 

Open tussen

09.00-20.00 uur